Uuden sukupolven tietoliikenneyhteys paikalliselta toimijalta

Valokuituliittymä tarjoaa sinulle tulevaisuuden palvelut jo tänään!

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy tarjoaa käyttöösi nopean ja toimintavarman tietoliikenneyhteyden.

Tilaa liittymä kotiin, mökille, taloyhtiöön, yritykselle - missä vain laajakaistayhteyttä tarvitaan!

Usein kysytyt kysymykset

Miksi hankkia valokuituliittymä?

  1. Toimintavarmuus joka hetki. Kuitu on joka hetki yhtä nopea - ruuhka-aikoja ei ole, toisin kuin mobiiliyhteyksillä, yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta loppuasiakkaan käytössä olevaan nopeuteen.
  2. Kuitu on nopea molempiin tiedonsiirtosuuntiin. Toisin kuin mobiili- ja adsl-yhteyksillä, myös isojen liitetiedostojen, kuten kuvien tai videoiden lähettäminenkin on nopeaa.
  3. Toimintavarmuus. Kuituverkko rakennetaan kokonaan maan alle. Ei alttiutta myrskytuhoille. Kerran maahan kaivettu verkko ei kulu eikä sitä sääolot rasita. Sähkönsyöttö verkon aktiivilaitteille varmennetaan verkon aktiivilaitetiloissa.
  4. Elinikä. Verkon päivitysmahdollisuus vain verkon aktiivilaitteet päivittämällä. Mahdollistaa kaikki tiedonsiirtotarpeet myös tulevaisuudessa.
  5. Ei jatkuvia laitehankintoja. Toisin kuin mobiiliyhteyksillä, ei kalliiden päätelaitteiden uusimistarvetta, jotta voi hyödyntää verkon nopeutta.
  6. Open access. Palvelukirjo ja hintakilpailu nyt ja tulevaisuudessa. Yksi verkko - monta palveluntarjoajaa.
  7. Ekologisuus. Koko kuntakohtaisen verkon sähkönkulutus samaa luokkaa kuin yhden mobiilitukiaseman energiankulutus.
  8. Paikallisuus. Keski-Suomen kunnat omistavat yhtiön 100 %:sti. Liiketoiminnan vaikutukset jäävät Keski-Suomen maakunnan eduksi.
  9. Tietoturva. Valokuitua ei voi kuunnella, peilata tai nauhoittaa, kuten radiotaajuuksilla tapahtuvaa tiedonsiirtoa.
  10. Saasteettomuus ja käyttöturvallisuus. Kuitu ei säteile. Kuidussa ei ole sähköä, kuidussa siirtyy vain valoa.

Miksi valokuituliittymän hinta on muuttunut ja onko aiemmin Kuuskaistan myymissä liittymissä jotain eroa nyt uudella hinnalla myytäviin?

Aiemmin käyttövalmis liittymä maksoi 1612, 80 € (sisältäen asiakaspäätelaitteen ja asennukset). Nyt hinta on 1450,00 €. Uuden ja vanhan hinnoittelun mukaisissa liittymissä ei ole mitään teknistä eroa. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy myymien liittymien liittymämaksut ovat palautuskelpoisia, jolloin liittymän myyntihinta on arvonlisäveroton. Liittymismaksu ei tällöin sisällä kotitalousvähennykseen oikeuttavaa osuutta, kuten aiemmassa liittymämaksussa. Aiemmin tilatuissa liittymissä kotitalousvähennykseen oikeuttava työn osuus (322 €) eritellään liittymän laskutuksen yhteydessä.

Mistä voin ostaa liittymän?

Liittymän voi ostaa Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkosivuilta, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen myyntiedustajaan.

Jos haluan tilata valokuituliittymän, milloin se pitää maksaa?

Liittymämaksu, päätelaite ja asennus laskutetaan asiakkaalta yhdessä erässä liittymän valmistumisen jälkeen. Tarjoamme myös osamaksuvaihtoehdon. Lisäksi laskutetaan kuukausimaksu liittymän käytöstä voimassa olevan hinnaston mukaan. Liittymä otetaan käyttöön heti verkon valmistuttua. Jos asiakas ei halua liittymää heti käyttöön, veloitetaan myöhemmästä kytkennästä hinnaston mukainen lisämaksu.

Haluan irtisanoa aiemmin tilaamani liittymän. Kuinka toimin ja saanko maksamani rahat takaisin?

Liittymäsopimus tulee irtisanoa kirjallisesti. Mikäli haluatte irtisanoa sopimuksenne, voitte toimittaa irtisanomisilmoituksenne osoitteeseen . Sopimuksen irtisanominen ei kuitenkaan vapauta aiempien sopimusehtojen mukaisesti maksuperusteista (sopimusehdot: 15.1, 15.2. ja 15.4.). Varmista asiakaspalvelusta, millainen osuus maksamastasi liittymämaksusta on palautuskelpoinen.

Mihin mennessä liittymäsopimus tulee palauttaa, jotta saan liittymän?

Liittymäsopimus kannattaa palauttaa viipymättä, jotta se ehditään huomioida verkon rakentamissuunnittelussa. Vuoden 2016 aikana toteutettavien liittymien tilaukset on tehtävä ennen 31.7.2016.

Voinko tilata pelkän valmiusliittymän eli ns. kuitukiepin?

Valmiusliittymää eli kuitukieppiä ei enää ole tuotevalikoimassamme.

Olen aiemmin tilannut pelkän valmiusliittymän eli ns. kuitukiepin. Kuinka voin muuttaa sen käyttövalmiiksi liittymäksi?

Liittymätyypin voi muuttaa käyttövalmiiksi liittymäksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen myyntiedustajaan. Mikäli olet maksanut valmiusliittymästä ennakkomaksun, maksu huomioidaan liittymän loppulaskussa.

Olen tehnyt liittymissopimuksen Kuuskaistan kanssa. Mitä minun pitää nyt tehdä?

Asiakkaan, joka on tehnyt Kuuskaistan kanssa liittymissopimuksen, ei tarvitse tehdä mitään. Sopimukset ovat siirtyneet Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle, joka rakentaa liittymät valmiiksi.

Liittymän kausikäyttö (kausituote)

Liittymän voi halutessaan ottaa kausikäyttöön. Kausituote on tarkoitettu vapaa-ajan asuntoihin ja se on käytössä 1.5.-30.9. välisen ajan. Kausituotteen käyttäjä maksaa normaalit asennusmaksut (kertamaksu) sekä kuukausimaksut. Kausituotteen käyttäjälle avausmaksu on maksuton kausikäytön aikana. Tarjoamme uudistetun kausituotteen 1.10.2016 alkaen, tutustu uuteen tuotteeseen täällä!  

Voiko yhden liittymän viedä useampaan rakennukseen lähialueella?

Saman omistajan kiinteistöihin voi asiakas rakentaa ns. sisäverkon. Esimerkiksi maatilalla, jossa rakennukset ovat n. sadan metrin etäisyydessä toisistaan, voidaan käyttää yhtä sisäverkkoa.

Liittymän hankinta taloyhtiöön

Taloyhtiö voi yhtiökokouksen päätöksellä hankkia valokuituliittymän. Taloyhtiöön hankitaan vain yksi liittymä. Taloyhtiön telejakamoon asennetaan kiinteistökytkin, joka vaihtelee sisäjohtoverkon ja taloyhtiön koon mukaan. Laiteasennuksista kannattaa olla yhteydessä KSVV:n myyntiin. Taloyhtiö voi tilata internetpalvelun kaikkien huoneistojen käyttöön tai huoneistoasukkaat voivat itsenäisesti tilata haluamansa internetpalvelun suoraan KSVV Oy:ltä.

Mikä on open access?

Verkkomme on open access -periaatteella toimiva, jolloin eri palveluntarjoajat voivat tarjota palveluita verkkomme välityksellä.

Kenen tarjoamat palvelut voi saada käyttöön?

Neuvottelut palveluntarjoajien kanssa ovat käynnissä. Palveluntarjoajat julkaistaan sivuillamme myöhemmin.

Miten voin muuttaa palveluita?

Voit muuttaa palveluitasi ottamalla yhteyttä Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n asiakaspalveluun.

Kiinteistön myynti ja valokuituliittymä

Kiinteistön myynnin yhteydessä liittymävalmius tai liittymä siirtyy uudelle omistajalle. Kauppakirjaan tulee tehdä erillinen merkintä kuituliittymästä. Kiinteistökaupasta ja muuttuneista asiakastiedoista tulee ilmoittaa Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n asiakaspalveluun.

Kuka tekee talon seinään reiän valokuidulle?

Kuidun sisään tuomista varten on tehtävä läpivientireikä. Sen tekemisestä/teettämisestä vastaa kiinteistön omistaja. Reikä porataan ulkoapäin yläviistoon 45 asteen kulmassa. Valokuitukaapelin halkaisija on noin 10 mm, joten reiän voi tehdä esimerkiksi siten, että sen putkittaa 16 mm putkella ja eristää haluamallaan tavalla. Valmiisiin kiinteistöihin läpivienti voidaan tehdä seinään siihen kohtaan, johon se sisäpuolella tullaan päättämään. Valokuitukaapelin taivutussäde on minimissään 20 cm.

Uuteen taloon reikä suositellaan tehtäväksi 70 cm syvyyteen kaivannoille ja sokkelista läpi sisätiloihin. Lue ohje läpivientireiän tekemisestä.

Sisältyykö verkkomaksuun maksuttomien TV-kanavien näkyminen?

Maksuttomien TV-kanavien näkyminen ei sisälly verkkomaksuun. Kanavien näkyminen vaatii TV-palvelun.

Liittymäsopimuksessa viitataan yleisiin sopimusehtoihin, missä ne ovat nähtävillä?

Liittymäsopimuksen sopimusehdot ovat nähtävillä kotisivuillamme osoitteessa http://www.ksvv.fi ja tästä.

Mistä lisää tietoa?

Lisää tietoa valokuidusta ja sen hankinnasta saat myös ottamalla yhteyttä Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n asiakaspalveluun.