Nopeustesti

Suurien nopeuksien luotettava testaaminen vaatii Speedtest-appin lataamisen ja asentamisen. Tämä ohje opastaa kuinka Speedtest-app ladataan ja asennetaan tietokoneellesi.

1. Avaa haluamasi verkkoselain, kuten Firefox, Chrome tai Microsoft Edge


2. Kirjoita osoitepalkkiin osoite: ksvv.speedtest.net ja paina Enter. Voit myös painaa alla olevassa kuvassa punaisella ympyröityä nuolta


3. Seuraavan kuvan näköisen sivun tulisi avautua. Käyttöjärjestelmästä, kielestä ja selaimesta riippuen näkymä voi hieman vaihdella


4. Vieritä sivua alaspäin joko hiiren rullalla tai vetämällä selaimen oikeassa laidassa olevaa vierityspalkkia alaspäin, kunnes näet käyttöjärjestelmiin viittaava kuvakkeet ruudullasi. Klikkaa hiiren vasemmalla oman käyttöjärjestelmäsi kuvaketta.

Alla olevassa kuvassa vierityspalkki on merkattu vihreällä ja Windows-käyttöjärjestelmän kuvake punaisella. Windows ja Mac-käyttöjärjestelmät ovat tällä hetkellä markkinoiden yleisimmät käyttöjärjestelmät.


5. Alla olevan kuvan näkymän tulisi avautua. Näkymässä voitte valita, haluatteko ladata Speedtest-appin Microsoft Kaupan kautta, vaiko suorana asennustiedostona painamalla joko 64-bit tai 32-bit linkkiä. Sivusto väittää, että linkin kautta asennettu versio olisi suunnattu Windows 7:lle, mutta se toimii myös Windows 8 ja Windows 10 käyttöjärjestelmissä. Viiden vuoden sisään oste-tut tietokoneet ovat lähtökohtaisesti kaikki 64-bit versioita, joten kyseinen linkki valinta on oikea suurimmalle osalle (merkattu punaisella).


6. Jatkamme ohjeessa punaisella merkatun linkin kautta asentamisen ohjeistamista. Selaimesta riippuen linkkiä painettaessa ilmestyy latausikkuna, joka Firefox-selaimessa näyttää alla olevan kuvan mukaiselta. Painetaan punaisella merkattua "Tallenna tiedosto"-nappia.


7. Mikäli selaimen asetuksia ei ole muutettu, lataus päätyy Windows-käyttöjärjestelmässä oman käyttäjätilikohtaiseen "Lataukset"-kansioon. Selaimesta riippumatta näppäinyhdistelmän Ctrl + J tulisi avata teille latausikkunan, jossa voitte klikata oikealla lataamaanne tiedostoa "speedtestbyookla_x64" ja painamalla alla olevassa kuvassa punaisella merkattua "Avaa tallennuskan-sio". Huomioithan, että selaimesta riippuen näkymät ja nimet voivat hieman vaihdella.


8. Tämän jälkeen lataskansion tulisi avautua ja teidän tulisi nähdä tiedosto "speedtestbyookla_x64" ruudullanne. Tupla-klikatkaa tämä tiedosto auki, joka aloittaa ohjelman asennuksen.


9. Seuraavan kuvan näköisen ikkunan tulisi avautua, painetaan hiiren vasemmalla "Next"


10. Seuraavan kuvan näköisen ikkunan tulisi avautua, painetaan hiiren vasemmalle "Next"


11. Seuraavan kuvan näköisen ikkunan tulisi avautua, painetaan hiiren vasemmalla "Install"


12. Windows-saattaa herjata, ettei ohjelman julkaisija ole tunnettu toimija. Tämä johtuu siitä, ettei ohjelmaa asennettu Microsoft Kaupan kautta. Painetaan "Kyllä" jolloin asennus jatkuu.


13. Asennuksen mentyä loppuun seuraavan kuvan näköisen ikkunan tulisi avautua. Jätetään täppä "Launch Speedtest by Ookla" päälle, jolloin painettuamme "Finish" Speedtest-app avautuu automaattisesti.


14. Alla oleva kuva on Speedtest-appin näkymä, jossa voimme painaa "GO", jolloin ohjelma ajaa Speedtestin.