Kyläverkkohankkeet

Rutalahden kyläverkkohanke

Kyläverkkohankkeita valokuituverkon rakentamiseksi toteutetaan maaseutualueilla, joilla huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakenneta. Kyläverkkojen rakentamista tuetaan EU:n maaseuturahoituksella.

ELY-keskukset valitsevat maaseuturahoituksella rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain. Kyläverkkotukirahoitusta hakevat monet toimijat ja vain täysin toteutusvalmiit hankkeet saavat rahoituksen, eli hankkeilla on oltava riittävästi valokuituliittymien tilaajia jo hakuvaiheessa.

Maaseuturahoitus käynnistyy uudelleen ja kyläverkkohankkeille jaetaan 53 miljoonaa euroa tukea vuosina 2023 – 2027.

Keski-Suomen ELY-keskuksessa maaseuturahoitusjakson 2023 - 2027 ensimmäinen haku on avoinna 19.9 - 31.10.2023. Tältä rahoitusjaksolta haemme tukea Rutalahden kyläverkkohankkeelle

Hankealue

Rutalahden hankealueella valokuituliittymän hinta on 99 euroa, johon voit tilata haluamasi Valonettipalvelun valikoimastamme. 

Kaikki Valonetti-tuotteet sisältävät päätelaitteen ja veloituksetta yhden Maxivision TV-peruspalvelun (arvo 6,90 €/kk). TV-palvelun käyttö edellyttää 159 € hintaisen Maxivision digiboksin hankintaa. Jokainen televisio tarvitsee oman Maxivision digiboksin.

Valokuituliittymä toimitetaan käyttövalmiina kokonaispakettina avaimet käteen-periaatteella. Valokuituliittymä laskutetaan vasta rakentamisen sekä toimivaksi testaamisen jälkeen. 

Valokuituliittymän voi tilata ilman Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tietoliikennepalvelua. Hankkeen toteutumien edellyttää kuitenkin riittävästi tietoliikennepalvelun tilaajia ja ELY-keskuksen myöntämää kyläverkkotukea.

Liittymätilaukset tulee tehdä viimeistään 29.10.2023 jotta ne ehtivät mukaan tukihakemukseen. 


Anna kiinnostuksesi valokuituun näkyä

Tee tilaus mahdollisimman pian ja anna lupa julkaista kiinnostuksesi osoite ja koordinaattitietona alla olevalla kartalla. Tällöin on mahdollisuus saada useampi naapurisi kiinnostumaan valokuituliittymästä.

Valokuituliittymän toimittaminen

Valokuituliittymä toimitetaan toimitusosoitteessa olevan kiinteistön lähimpään ulkoseinään runkoverkon suunnasta katsottuna. Valokuituliittymä päätetään kiinteistön sisälle ulkoseinän vastakkaiselle puolelle. Valokuituliittymän päättäminen muualle kiinteistön sisälle tehdään lisälaskutustyönä. Valokuitupäätelaite tarvitsee toimiakseen kuivan ja lämpimän tilan sekä sähköpistorasian. Sähköpistorasian asennus ei sisälly toimitukseen. Kaivuujälki tasoitetaan vain kerran kaivinkoneella rakentamisen yhteydessä. Tarkempi tasoittaminen ja multaus kuuluvat asiakkaalle.

Tilaaminen

Tee valokuituliittymän tilaus 29.10.2023 mennessä asiakaspalvelustamme tai alla olevalla lomakkeella. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. 

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%. KSVV Oy pidättää kaikki oikeudet muutoksiin sekä oikeuden olla toimittamatta liittymää. Tämä tilaus on voimassa 30.4.2026 ja raukeaa ellei yhtiö ole toimittanut liittymää siihen mennessä. Tämä tilaus vahvistetaan erikseen. Tilauksen vahvistamisen jälkeen sinulla on oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa vahvistuksesta. Liittymä laskutetaan asentamisen ja toimivaksi testaamisen jälkeen.

Katso sopimusehdot, hinnasto ja palvelukuvaus täältä.