Kyläverkkohanke

Kuohun ja Vesangan alueen kyläverkkohanke

Kyläverkkohankkeita valokuituverkon rakentamiseksi toteutetaan maaseutualueilla, joilla huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakenneta. Kyläverkkojen rakentamista tuetaan EU:n maaseuturahoituksella.

ELY-keskukset valitsevat maaseuturahoituksella rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain. Kyläverkkotukirahoitusta hakevat monet toimijat ja vain täysin toteutusvalmiit hankkeet saavat rahoituksen, eli hankkeilla on oltava riittävästi valokuituliittymien tilaajia jo hakuvaiheessa.

Maaseuturahoitus käynnistyi uudelleen ja kyläverkkohankkeille jaetaan 53 miljoonaa euroa tukea vuosina 2023 – 2027.

Keski-Suomen ELY-keskuksessa maaseuturahoitusjakson 2023 - 2027 neljäs haku on avoinna 1.5 - 30.9.2024. Tältä rahoitusjaksolta haemme tukea Kuohun ja Vesangan kyläverkkohankkeelle.

Hankealue

Kuohun ja Vesangan hankealueella (katso karttakuva alla) valokuituliittymän hinta on 99 euroa, johon voit tilata haluamasi Valonettipalvelun valikoimastamme. 

Kaikki Valonetti-tuotteet sisältävät päätelaitteen ja veloituksetta yhden Maxivision TV-peruspalvelun (arvo 6,90 €/kk). TV-palvelun käyttö edellyttää 159 € hintaisen Maxivision WiFi-digiboksin hankintaa. Jokainen televisio tarvitsee oman Maxivision digiboksin.

Valokuituliittymä toimitetaan käyttövalmiina kokonaispakettina avaimet käteen-periaatteella. Valokuituliittymä laskutetaan vasta rakentamisen sekä toimivaksi testaamisen jälkeen. 

Valokuituliittymän voi tilata ilman Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tietoliikennepalvelua. Hankkeen toteutumien edellyttää kuitenkin riittävästi tietoliikennepalvelun tilaajia ja ELY-keskuksen myöntämää kyläverkkotukea.

Liittymätilaukset tulee tehdä viimeistään 15.9.2024 jotta ne ehtivät mukaan tukihakemukseen. 

Suurenna karttakuvaa klikkaamalla


Valokuituliittymän toimittaminen

Valokuituliittymä toimitetaan toimitusosoitteessa olevan kiinteistön lähimpään ulkoseinään runkoverkon suunnasta katsottuna. Valokuituliittymä päätetään kiinteistön sisälle ulkoseinän vastakkaiselle puolelle. Valokuituliittymän päättäminen muualle kiinteistön sisälle tehdään lisälaskutustyönä. Valokuitupäätelaite tarvitsee toimiakseen kuivan ja lämpimän tilan sekä sähköpistorasian. Sähköpistorasian asennus ei sisälly toimitukseen. Kaivuujälki tasoitetaan ja mullataan kaivinkoneella rakentamisen yhteydessä. Mahdolliset laatoitus-, istutus- ja pihakivien asennustyöt jäävät asiakkaalle.

Tilaaminen

Tee valokuituliittymän tilaus 15.9.2024 mennessä asiakaspalvelustamme tai alla olevalla lomakkeella. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. 

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%. KSVV Oy pidättää kaikki oikeudet muutoksiin sekä oikeuden olla toimittamatta liittymää. Tämä tilaus on voimassa 30.4.2027 ja raukeaa ellei yhtiö ole toimittanut liittymää siihen mennessä. Tämä tilaus vahvistetaan erikseen. Tilauksen vahvistamisen jälkeen sinulla on oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa vahvistuksesta. Liittymä laskutetaan asentamisen ja toimivaksi testaamisen jälkeen.

Katso sopimusehdot, hinnasto ja palvelukuvaus täältä.